Mobilkranar

Vid de största projekten brukar mobilkranar komma till optimal nytta. Vi jobbar både enskilt och i samarbete med andra, för våra kunders bästa resultat. 

Lyft med säkerhet och precision

En mobil tornkran kan lyfta högt och tungt, och med erfarna förare får du noggrannhet som gör skillnad. Sedan 2017 kan du hyra lyftkranar av Björns Åkeri som adderar både kapacitet och räckvidd under den tid byggprojektet behöver det. Hos oss kan du inte bara hyra semimobila och mobila tornkranar under kortare och längre perioder. Du får också en förare som är expert på den kranen. Det har betydelse för resulterat.

Varför ingår det förare när du hyr mobil kran av Björns Åkeri?

Att ta in en tornkran, oavsett om den är mobil eller semimobil, är en kostnad för alla byggprojekt. Med en förare som känner maskinen och har jobbat under lång tid tillsammans med den får du en underleverantör som kan både ta ansvar för den ålagda arbetsuppgiften och som kan se till att arbetet utförs säkert och effektivt. Det senare är en faktor som inte ska föraktas när det handlar om byggarbeten och byggprocesser. Att få uppdrag utfört på utsatt tid med minsta möjliga risk och med ett gott resultat ger trygghet i att kranen löser behovet av lyft, samtidigt som andra delar av projektet inte behöver påverkas av eventuella förändringar.

Det är ingen enkel uppgift att hantera och köra en tornkran. Både stora och mindre maskiner kräver ett öga för vindar, känsla för tyngdlagen och kunskap om hur olika byggmaterial påverkas när det kommer upp på så höga höjder som 60 meter. Med en förare som inte bara har rätt utbildning och är påläst om säkerhet och föreskrifter, utan också har många timmar i hytten, då har det betydelse för ditt byggprojekt. En stor del i en lyckad byggprocess är att få flyt i alla delar. När du lämnar över alla lyft till oss, då har du en underleverantör som kan leverera. Det ger värde på lång sikt.

Vilka mobila tornkranar kan du hyra hos Björns Åkeri i Gävle?

Idag finns det möjlighet att boka långa eller korta projekt där både lyftkran och förare ingår. Hos oss finns tre olika maskiner från Liebherr. Liebherr ​​​​​​​är ett av världens ledande märken när det handlar om utveckling och produktion av mobil- samt bandkranar. För oss är kvalitet alltid det allra viktigaste i alla led av leveransen till dig, och därför är valet av MK-serien självklart för oss. Det är en kran som kombinerar flyttbarheten och smidigheten hos en kranbil eller bilburen kran samtidigt som ditt byggprojekt får tillgång till de många funktioner som en tornsvängskran har.

Krävs det en tornkran vid alla höga lyft?

Nej, faktiskt inte. Det beror på hur länge byggprojektet behöver hjälp med lyftkran, men vid mindre projekt och låga höjder kan ibland en kranbil lösa det mesta. Eller så är det tvärtom. Eller så behöver du kombinera en kranbil tillsammans med en semimobil tornkran eftersom det krävs att en lyftkran finns stationerad på en plats under en längre tid.

Tillsammans med oss, så finns det möjlighet att skapa helhetslösningar, där vi kan ta rollen som din underleverantör för lyft och transporter. Det betyder att du kan få hjälp med transport av byggmaterial, bärande konstruktion och hämtning av byggsopor. Precis som lyft och montering med hjälp av både kranbil och mobila lyftkranar. Med samma leverantör sparar du tid på att behöva hålla i flera kontakter än en och kan även underlätta samordning.   

Hur mycket kan en mobilkran lyfta?

Det beror på vilken maskin som används. Hos oss kan du räkna med minst lyft inom 6 ton, men just vikt och räckvidd är inte en begränsning för oss. Med ett stort nätverk och rutinerade samarbetspartnern kan vi lösa det mesta. Vill se du exempel på jobb vi har löst kan du läsa mer på referenser, eller ringa oss för en offert och ett prisförslag.

Vilka fördelar finns det med att hyra en mobil lyftkran?

Du betalar bara för den tid du hyr. Ditt byggföretag undviker en ganska omfattande fast kostnad som måste vara i arbetet för att bli lönsam. Eftersom förare ingår när du väljer Björns Åkeri så har du inte heller personalansvar eller kostnad för en person som ska arbeta med kranen. Istället kan plockar du russinen ur kakan, precis när du behöver det.

Vad kännetecknar en mobilkran? 

Det finns en rad olika typer av mobilkranar, men den vanligaste är en teleskopisk bom av järn eller stål som fastsatt på en mobil plattform. Med hjälp av ett system av hydraulcylindrar eller kablar höjs eller sänks bommen. Det är idag oftast en dieselmotor som driver hydraulpumparna.