Containrar

Vad du än behöver hjälp med i container-väg är vi rätt personer att vända sig till. Vi transporterar, förvarar, hyr ut och säljer alla typer av containrar.

Container för alla behov

Hämta, transportera, lossa och lasta containrar är en självklar
tjänst du kan få hjälp med hos oss i Gävle. För oss är det självklart att erbjuda en lösning från start till mål, där du som kund kan få hjälp med alla delar. Oavsett om du är företagare eller privatperson kan du hyra eller köpa containrar via oss. Vi har ett komplett utbud, och hos oss finns både nyförsäljning och försäljning av begagnade containrar, precis som det är självklart att du kan få hjälp med förvaring och mellanlagring. Dessutom: du som letar efter bra pris på byggcontainrar har kommit till rätt adress.

Är det möjligt att hyra byggcontainrar?

Ja, hos Björns Åkeri kan du både hyra en byggcontainer som du ställer hos oss under tiden mellan uppdrag och sedan får utkörd till nästa byggarbetsplats. Du kan också köpa en egen, ny eller begagnad och få hjälp med samma process. Hos oss kan du även hyra in dig i ett Preafab-tält och unna dig att förbereda takstolar, balkonggolv och andra byggkonstruktioner skyddad från väder och vind. I tältet finns också en travers för att kunna flytta konstruktioner under arbetsprocessen.

Vad kostar en container?

Kostnaden för en container beror på storlek och volym, precis som vilket typ av funktion som din container ska ha. I många situationer kan det vara enklare att hyra än att köpa, precis som en begagnad container kan vara lika bra som en ny, men har självklart ett mycket vänligare pris. Fråga oss, så kan du få prisförslag på både helt nya såväl som begagnade i gott skick eller så berättar vi mer om vår fördelaktiga hyrvillkor.

Vill du köpa eller hyra containrar för transport till sjöss?

Du kan köpa och hyra alla typer av containrar hos Björns Åkeri. Du kan välja mellan standardstorlek, där vi har från 6 fot och upp till 40 fot. Det kommer löpande in både nya och begagnade containrar till oss, både för frakt via land och frakt till hav. Finns det andra önskemål, så kan det vara bra att veta att vi genom åren har löst en rad olika unika behov till våra kunder. Det allra bästa är att kontakta oss, så får du ett förslag på lösning.

Vad gäller för att ställa upp en container på tomten?

Det råder olika regler beroende på vad containern ska användas till. Att ställa upp en container på sin tomt inför renoveringsstart eller större ombyggnad kräver oftast varken bygglov eller bygganmälan. Dock ska containern placeras cirka 4,5 meter från tomtgränsen. Det kan dock behövas bygglov om container är en del av ett upplag eller ses som en byggnad. Är du osäker, kan du alltid vända dig till byggnadsnämnden i din kommun för att få korrekta svar. Hos oss kan du beställa transport och avlämning av alla slags container, och har du frågor kring uppställning av container så hjälper vi alltid till.

Letar du efter containrar för att hämta byggsopor?

Använd container för att hämta byggsopor effektivare. Hos oss finns kranbilar och kranbilsförare som kan samla in avfall och byggsopor från respektive våning med hjälp av trygga lyft och rätt container. Det sparar tid i byggprocessen och gör arbetet effektivare. Samtidigt kan du som byggföretag eller som privat byggherre få hjälp med montering av byggkonstruktioner och transport av byggmaterial. Välkommen!