Om oss

2022 kommer vi på Björn Åkeri att fira 50 år som aktiebolag! Med kvalitet och lösningsorientering som två av de viktigaste faktorerna vill vi fortsätta att utvecklas i 50 år till tillsammans med dig som kund. 

I våra händer är du alltid trygg

Björns Åkeri är ett kranbilsföretag med spetskompetens inom lyft. Vi hjälper alla från det största företaget till privatpersoner, vilket gör att vi har en bred kunskap och en hög nivå av problemlösning. 

Ända sedan vår början som enskild firma 1965 har vi på Björns Åkeri brunnit för att lösa våra kunders problem med innovativa lösningar. Genom vår erfarenhet och kunskap garanteras du som kund bästa kvalitet inom lyft och transport.
​​​​​​​

Björns Åkeri tänker på helheten

Vi lägger stort fokus på att du som kund alltid ska känna dig helt nöjd. Det betyder att allt från första kontakten till sista arbetsmomentet ska vara av högsta kvalitet. Bara då har vi gjort tillräckligt. Du ska känna dig nöjd genom hela processen, därför låter vi våra medarbetare arbeta med just vad de är bra på, att lösa dina problem.
​​​​​​​

Historik

År 2022 firar vi på Björns Åkeri 50 år som aktiebolag! Det hela började med Tore Björn, ägare och grundare av Björns Åkeri Gävle. 1965 startade han en enskild firma som sedan växte sig större och år 1972 övergick till ett Aktiebolag vid namn Björns Åkeri Gävle AB. Tore har tre söner Ingemar (Håller i spaden på bilden), Bengt (Sitter i grävmaskinen) och Anders som ärvde lika delar av företaget. Under åren har sedan Ingemar köpt loss bröderna och drivit åkeriet tillsammans med sin fru Heike Björn. Bengt och Anders har varit olika aktiv i firman, Bengt jobbade kvar som chaufför ända tills han nyligt gått i pension. Mycket har hänt sedan dess, 2011 tog sonen Thomas över företaget och ett år senare flyttade företaget till nya lokaler. Sju år därefter valde företaget att expandera och bredda sina vyer genom att även stationera sig i Sandviken. Idag är Björns Åkeri verksamma i hela Gävleborg med omnejd.

Vi ser ljust på framtiden och vill fortsätta att utvecklas tillsammans med dig som kund! 

Johan Västerberg

Vice VD/Transportledare
johan@bjornsakeri.se
​​​​​​​026-248032

Daniel Myrman

Kranbil Fassi 99t/m

Anders Nord

Kranbil Fassi 71t/m

Niclas Lundberg

​​​​​​​Kranbil Fassi 195t/m

Patrik Pettersson

Kranbil Fassi 95t/m

Markus Dal

Liebherr MK88

Micke Lindqvist

Teleporter Magni 6.30

Magnus Brodd 

​​​​​​​Kranbil Fassi 130t/m

Nils Wiklund

Teleporter Merlo 40.30

Sebastian Ögren

​​​​​​​Lastmaskin Ljungby L11

Eric Pettersson

Teleporter Magni 6.35 

Kenneth Lönn

Tornkran Liebherr 81K1 & 125K

Kristoffer Hansson

Kranbil Palfinger 44t/m

William Hedström

Magni 6.20


Kranbil Fassi 12 t/m

Robin Vestby

Teleporter Merlo 30.9