Lyft högre, tyngre och få mer räckvidd med Björns Åker

Med 50 års erfarenhet inom speciallyft och specialtransporter är vi redo för ditt nästa lyft.
​​​​​​​Hos oss får du kvalitet och problemlösning som hjälper företag och privatpersoner att flytta och transportera det mesta. Välj skickliga förare, moderna fordon och bred kunskap – kontakta oss idag!

När du behöver specialister inom lyft- och kranbilstransport

Vad du än behöver flytta, lyfta eller montera kan vi ge dig en hjälpande hand. Med en modern och välutrustad fordonspark och kranbilsförare med kompetens inom speciallyft får du en lösning från start till mål. Genom åren har vi flyttat åtskilliga hus, lastat och lossat både båtar, otympliga rullatorer och flaggstänger. I varje uppdrag är det självklart att lösa vägtillstånd för specialtransport, följebilar och andra viktiga ingredienser som ger dig en trygg och säker leverans.
 
Det betyder att du kan få hjälp att:

Prata med oss om du står inför ett lyft

Med våra lyft är du alltid trygg

Björns Åkeri är ett kranbilsföretag med spetskompetens inom lyft och specialtransporter. Har du ett problem ser vi till att lösa det, oavsett om du är representant för ett stort företag eller privatperson.

​​​​​​​Innovation, nya lösningar och intresse för teknik är grundvärderingar hos oss. Det gör att du får kvalitet, men också en transportpartner som gillar att utvecklas och alltid vill lära sig mer. ”Det går inte” ingick inte i företagets ordförråd när företaget startades 1965, och det ingår inte idag.

Välj helhet och få säkerhet på köpet hos Björns Åkeri

När du väljer oss, får du en lösning på dina problem. Det kan handla om allt ifrån flyttning av ett hus till omlastning av containrar, lyft via tornkranar ​​​​​​​eller hjälp med att lagra tungt gods under en tid. Du som kund ska alltid känna dig nöjd. Det innebär att du får personal från oss som gör det de är allra bäst på och ser till att du får kvalitet genom hela processen. Det handlar om allt från första kontakten från oss till säkerhetstänk, riskbedömning, fordonspark och till slut leveransen. 

50 år med special- och kranbilstransporter

År 2022 firar Björns Åkeri 50 år inom lyft- och transportbranschen, och det är fortfarande lika roligt och utvecklande att se till att det du vill ha flyttat, lyft eller omlastat kommer fram tryggt och säkert. Björns Åkeris historia börjar med Tore Björn som är grundare av företaget. Startskottet gick 1965 när Tore startade en enskild firma. Sakta men säkert växte verksamheten fram och 1972 bildades aktiebolaget Björns Åkeri Gävle AB. Björns Åkeri var från start ett familjeföretag, och är så fortfarande idag.
 
Tores tre söner Ingemar (håller i spaden på bilden här intill), Bengt (sitter i grävmaskinen bakom Ingemar) och Anders ärvde lika delar av företaget. Under åren har Ingemar köpt loss brödernas delar och drivit åkeriet tillsammans med sin fru Heike Björn. Bengt och Anders har varit olika aktiva i företaget, där Bengt jobbade kvar som chaufför ända fram till pensionen. För drygt tio år sedan, 2011 tog sonen Thomas över företaget och ett år senare flyttade företaget till nya lokaler i Gävle. Sju år därefter valde företaget att expandera och bredda sina vyer genom att även stationera sig i Sandviken. Idag är Björns Åkeri verksamma i hela Gävleborg med omnejd. Välkommen till oss!

Johan Västerberg

Vice VD/Transportledare
johan@bjornsakeri.se
​​​​​​​026-248032

Daniel Myrman

Kranbil Fassi 99t/m

Anders Nord

Kranbil Fassi 71t/m

Niclas Lundberg

​​​​​​​Kranbil Fassi 195t/m
Nils Wiklund
Kranbil Palfinger 135t/m
​​​​​​​

Markus Dal

Liebherr MK88

Sofie Östling

​​​​​​​Kranbil Fassi 95t/m

Johan Berglöf

Teleporter Magni 6.30

Sebastian Ögren

​​​​​​​Lastmaskin Ljungby L11

Eric Pettersson

Teleporter Magni 6.35 

Kenneth Lönn

Tornkran Liebherr 81K1 & 125K

Kristoffer Hansson

Kranbil Palfinger 58t/m

William Hedström

Magni 6.35

Fredrik Lutti

​​​​​​​Ramirent Turbil