Teleskoplastare

Hyr teleporter och teleskoplastare av en specialist inom säkra lyft, lastning och lossning.  

Telskoplastaren – hjälpredan med många fördelar

Flexibilitet, styrka och räckvidd i alla lyftarbetet är några av teleskoplastarens styrkor, och det är kanske just dessa som gör att den mer eller mindre har konkurrerat ut hjullastaren. Teleskoplastaren är en lyftmaskin som när du väl har börjat arbeta med den, är svår att klara sig utan. Den är en hjälpreda både i stora och små byggprojekt, vid lagerarbeten eller inom jordbruket. En teleskoplastare kan också fungera som en mindre mobilkran, eller lasta och lossa gods, helt beroende på vilka redskap som monteras på den. Hyr det du behöver hos oss – här finns både maskiner och tillbehör som hjälper dig.​​​​​​​

Vad kostar det att hyra en teleskoplastare?

Det beror på hur långt tid uppdraget sträcker sig och vilken typ av teleporter som du behöver. Hos oss kan du välja mellan flera olika teleporter och teleskoplastare, vilket innebär att det går att byta maskin under uppdraget om det skulle behövas. Vill du veta mer om exakt kostnad för ditt uppdrag, är du välkommen att kontakta oss.​​​​​​​​​​​​

Vad är bäst att hyra – hjullastare eller teleporter?

Det beror så klart på hur ditt behov av lyft, lastning, lossning och flyttning av gods ser ut. Hjullastare, som du kan hyra av oss, är traditionellt sett en mycket användbar maskin. Men dagens teleporter och teleskoplastare är en vass konkurrent. Många är kompakta och med design som gör att de kan arbeta effektivt i mycket trånga och svåråtkomliga utrymmen. Teleskoparmen ger räckvidd både uppåt och framåt som inte alltid hjullastaren kan erbjuda. Ytterligare en fördel som landar hos teleskoplastaren är deras kompakta mått och vikt som gör att du kan använda dem på känsliga underlag. Det är en maskin som gör ett utmärkt jobb inom både jordbruk och industri samt i bygg- och anläggningsbranschen. 
​​​​​

Vilka typer av teleskoplastare kan du hyra hos Björns Åkeri?

Idag finns teleskoplastare från det italienska märket Magni som både levererar rejäla lyftvärden, har räckvidd och är driftsäker, och märket Merlo ​​​​​​​som är ett av Europas främsta tillverkare av teleskoplastare. Här kan du se mer av dessa kranar, och vill du veta mer om vilka uppdrag vi har använt dem i finns mer information här

Varför är det smartast att hyra teleskoplastare?

Att hyra en maskin är ett kostnadseffektivt sätt att bara betala för maskinen när du använder det. Med uthyrning så tar ditt företag inga kostnader för värdeminskning för maskinen eller behöver ta ansvar löpande omkostnader. När du behöver en teleskoplastare så finns den där till din tjänst, och det tillsammans med en utbildad, erfaren och säker förare. Det gör att du alltid har en uppdaterad underleverantör som tar ansvar för att alla lyft blir säkra och rätt utförd.

Varför ska du hyra både förare och maskin?

Det är finns många fördelar genom att hyra både maskin och förare. För oss på Björns Åkeri är det en självklarhet att kunna leverera kunskap som göra att de uppdrag du vill ha utfört löses säkert, snabbt och skickligt. Med en förare som kan maskinen och har arbetat under lång till med teleskoplastare, så vet vi att vi kan det.

Vad är skillnaden på teleskoplastare och en teleporter?

Egentligen ingen. Det är i grunden samma maskin. En teleskoplastare eller en teleporter är en lyftmaskin och en materialhanteringsmaskin med en teleskopisk bom kan lyfta gods med lång räckvidd både vertikalt och horisontellt. Det är ett perfekt hjälpmedel när det behövs lyftas, staplas och gods ska skjutas in under tak.

Kan en kranbil ersätta en teleskoplastare?

Inte alltid, vilket ger det företag som funderar på att hyra maskiner av oss ytterligare en fördel. Hos oss kan du välja, eller se till att hyra både och. På Katrinebergsgatan 19 kan du också hyra tornkranar och få hjälp med specialtransporter; helt enkelt en helhetslösning, där vi tillsammans sätter ihop de bitar av lyft, lastning och transport som du behöver. Björns Åkeri är anslutna till ID06 och har stor erfarenhet av att vara underleverantör i små och stora byggprojekt.