Lyftkranar

Uthyrning av lyftkranar i Gävle. När du behöver lyftkapacitet för stora industriella uppdrag och byggprojekt. 

Lyftkranar som löser alla lyft

Räckvidd och lyftkapacitet med tornkranar. Flexibilitet med mobila lyftkranar och semimobila lyftkranar. För de uppdragen som kräver både styrka och säkerhet på alla höjder, men också för uppdrag där vinklar och vrår kräver en kranförare som kan placera konstruktioner med precision och skicklighet. Hos oss hyr du inte bara lyftkranar, utan också erfarenhet och ett gott resultat.

Hur mycket kan en lyftkran lyfta?

Det varierar så klart på lyftet. Hur högt du behöver lyfta påverkar, precis som räckvidd, vinklar och vridningar som lyftet omfattar. Vid alla jobb är så klart höjden och vikten avgörande, men i arbetet handlar det även om att analysera lyftets alla delar och därefter både bestämma lyftkran och metod. Säkerheten går alltid först, och kapaciteten hittar du hos oss. Den högsta tornkranen har en krokhöjd på 30 meter, och vi har mobila tornkranar som klarar runt 1,5 ton på 60 meters höjd.

Vilka typer av uppdrag inom lyftkran erbjuder Björns Åkeri?

I princip alla lyft. Det är väldigt sällan du inte kan få en lösning av oss. Oavsett om du är privatperson eller företagare, oavsett om det är en båt, stuga eller takstolar som du behöver hjälp att flytta, transportera eller montera, så kan vi lösa det. Välkommen!

Vilka är fördelarna med att inte bara hyra en lyftkran, utan också en förare?

Att hyra är ett enkelt sätt att lösa lyft utan att behöva stå för ägandet av lyftkranen. Oavsett vilken typ av lyftkran du hyr, så är den allra största fördelen att den bara kostar när du behöver den. Men för oss handlar uthyrning kvalitet i alla steg, och för att du ska få maximalt arbete under tiden du hyr så får du också en förare. Inte vilken förare som helst, utan en förare som har utbildning och erfarenhet för just den kranen som du behöver.

Vad gör en skicklig lyftkransförare?

För det första krävs utbildning, antingen via lärlingsutbildning eller via vuxenutbildning. Det finns en rad olika utbildare, men se till att de är godkända av branschorganisationer, om du är intresserade av att köra lyftkran. Alla lyftkransförare ska ha ett godkänt yrkeskompetensbevis (YKB) som utfärdas när både utbildning och den praktiktid som krävs är avklarade och godkända. Men det är inte allt, och de som kör lyftkran hos oss kan leverera mer än så. En riktigt skicklig lyftkransförare är duktig på att kunna bedöma riskerna, analysera lyftens olika delar och göra kalkylerade val där vikt, lyftvinklar, vindar, väder, viktvolym och material ingår.

Sedan handlar det också om att känna den maskin du som lyftkransförare kör. Hos Björns Åkeri kan alla förare köra flertalet, eller alla maskiner i maskinparken, men vi har också en princip där varje förare är tilldelad och dedikerad till en maskin. Det gör att när du hyr av oss, så får du en förare som kan maskinen. Dessutom har vi förare som har arbetat många år med att lyftarbeten och har många års erfarenhet i hytten. Med variation i uppdragen får du en förare som har stor kunskap i bagaget. Det ger säkra och effektiva lyft, där du får en pusselbit i din arbetsprocess som stöttar upp när det behövs och inom rätt tidsramar.

Vilken typ av lyftkran behöver du?

Ett gott råd är att inte titta för mycket på vilken typ av lyftkran du tror att ditt lyft behöver. Är det något vi har lärt oss, är det att det finns flera olika lösningar på samma utmaning och att det oftare än vad många tror olika logistikfördelar beroende på hur du planerar lyften. Välj en partner som har en bred maskinpark, men som också kan hjälpa till med transport av material, lastning och lossning av moment innan själva lyften, så kan du väldigt ofta få en helhetslösning som både är prisvärd och hjälper arbetsprocessen. Kontakta oss för förutsättningslöst samtal om lyft och lyftkranar.  

​​​​​​​Lastbilskran, tornkran, semimobil lyftkran och mobil lyftkran – vad är skillnaden?

Det finns en rad olika typer av lyftkranar, och lyftkranar har använts ända sedan medeltiden för att bygga olika byggnader. Tornkranen uppfanns på 1970-talet av ritade av Elis Lindén. Han ritade en självbalanserande kran som idag används främst vid byggen av höga fastigheter och byggnader. Den ger en bra kombination av lastförmåga samtidigt som den kan lyfta tyngder på väldigt hög höjd. Den mobila lyftkranen är en lyftkran som har en mobil plattform och därför kan flyttas smidigt. Många gånger har den också en teleskopisk bom som kan skjutas utåt och inåt, vilket gör det lättare att placera lasten rätt. Kranbil eller lastbilskran är en lyftkran som är monterad på lastbil. Den används för att lossa eller lasta byggmaterial, timmer, takstolar eller andra tunga föremål. Hos Björns Åkeri finns alla typer av lyftkranar. Vi har dessutom teleskoplastare som kan användas vid lyft och transporter. Besök vår fordonspark!